top of page

Jeanette Bos - Statia Song


Sint-Eustatius - één van Bovenwindse Eilanden in het Caribisch gebied, sinds 2010 een bijzondere Nederlandse gemeente. Statia, zoals het door de bewoners wordt genoemd is slechts de helft van Schiermonnikoog, heeft maar zo'n drieduizend inwoners en is weinig bekend bij de rest van Nederland. De in Amsterdam wonende Bos komt er al 20 jaar. Ze leeft zes maanden per jaar op het eiland en is volledig opgenomen door de lokale bevolking. Ze is lid van het plaatselijke orkest en deelt in lief en leed met haar vrienden en 'nieuwe familie' zoals ze het zo liefdevol omschrijft. Hoe het leven hier verloopt, wordt door Bos op schitterende wijze in beeld gebracht.


© Jeanette Bos

Met haar levendige, sprekende en bewegende fotografie zowel in zwart-wit als in kleur weet ze de sfeer op het eiland op unieke wijze te vatten. Een must voor de leestafel van iedere serieuze liefhebber van de Cariben.


Dit prachtige kroniek is verkrijgbaar in een hele bijzondere binding; genaaid en gebrocheerd, met gekleurd garen en een open rug voor €39,50.

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page