Komende expositie

Jay Tang

Dat Jay Tang (Alkmaar, 1981) zijn roots in Hong Kong heeft liggen, is in zijn autonome werk duidelijk zichtbaar. Tang groeide op met de rijke Chinese cultuur en de nuchtere Hollandse manier van denken. Deze soms contrasterende culturen dragen bij aan zijn vorming als persoon en als kunstenaar. 

Esthetiek vervult een belangrijke rol. Hij zoekt een specifieke harmonie met kleur en compositie in zijn beelden. In 2012 start hij met de studie Fotografische Vormgeving aan de Fotovakschool in Amsterdam. Sindsdien is hij op zoek naar meer inhoud. Hij speelt met perspectief, abstractie en vervorming. Wat men ziet is niet altijd wat men denkt dat het is. 

In zijn werk is Tang nog zoekende. Zijn kracht ligt vooralsnog in zijn rustige zwart-wit werk. Emoties en gevoelens spelen een duidelijke rol; al zoekend en creërend krijgen zijn ideeën hun uiteindelijke vorm. 

 

In 2015 studeert Tang cum laude af voor de studie Fotografische Vormgeving aan de Fotovakschool in Amsterdam.  Datzelfde jaar wordt hij genomineerd voor de Keep en Eye Fotovakschool Grant, waar hij de tweede plaats behaalt met zijn documentaire serie 'Son, this is your home'. Hij exposeerde eerder in Amsterdam en Rotterdam, het Columbia College in Chicago en in de Rotterdamse schouwburg.