Werk in voorraad

Maartje Roos

Maartje Roos (1986) maakt geen foto's. Ze creëert beelden. Met een bestaande werkelijkheid als achtergrond wordt er uit fotografische beeldelementen een nieuwe werkelijkheid gecreëerd. Samengestelde composities die op locatie gemaakt worden geven een geheel eigen, vaak vervreemdend of romantisch beeld weer. De ene keer blijft ze nog dicht bij de werkelijkheid, de andere keer is het duidelijk een gecreëerde wereld. Altijd is er zorgvuldig over elke beeldelement nagedacht en neergezet. Het moeilijke is dat het wél gefotografeerd moet worden, dus het moet er wel zijn. Alle beeldelementen fotografeert Maartje namelijk zelf. 

Genadeloos in haar zoektocht en met engelengeduld regisseert ze haar foto's tot in het kleinste detail waarmee ze haar kunstwerken voorziet van haar unieke signatuur. 

Maartje studeerde in 2010 cum laude af aan de Fotoacademie. Daarvóór bestudeerde ze onder meer de fotonica. In 2014 werd ze uit geroepen tot Dutch Photography Talent door GUP / NEW Photo. Ze exposeerde in New York, Tokyo en op fotofestivals en in galeries door heel Nederland. Haar werk is onder meer gepubliceerd in Fotografie, Pf Magazine en Focus Magazine.