top of page

The Israeli connection

Bijgewerkt op: 27 aug. 2021

Wie mij kent, weet dat ik de afgelopen tijd in Israel was omdat mijn zus daar woont. Mijn nichtje heeft een tweeling gekregen en die moesten natuurlijk bezocht. Daarnaast wilde ik nog tijd vrijmaken om te kijken wat de stand van zaken op het gebied van hedendaagse fotografie (en kunst) is in Israel. Dat viel een beetje tegen. Er is weliswaar een schitterend Museum of Art in Tel Aviv, ècht de moeite waard om te bezoeken, maar de afdeling fotografie was helaas gesloten.


Het Art Museum in Israel | © ANF

Ook de enige fotogalerie die Tel Aviv rijk is, was jammer genoeg gesloten toen ik er was. En het fotofestival van Tel Aviv is helaas nèt na mijn bezoek gepland (jammer dat ze geen rekening met mij hebben gehouden, haha).


Gelukkig kon ik wèl terecht bij Art Space Tel Aviv en trof daar een aardige galerie-eigenaar die mij het werk van een aantal Israëlische fotograaf-kunstenaars wist te tonen èn had ik een heel boeiend gesprek met een vrouwelijke kunstenaar Dafna die interessant fotografisch werk maakt. En dat bracht me toch op het idee om rond juli 2020 een zomerexpositie te organiseren rondom dit relatieve nieuwe land. Er valt namelijk genoeg over te zeggen, heb ik ontdekt!
37 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page