top of page

Romantische bloemen zijn óók technische hoogstandjes

Bijgewerkt op: 27 aug. 2021

Momenteel - we schrijven eind januari 2020 - loopt de expositie Bloemportretten die we in samenwerking met Goede Rede Concerten hebben opgezet. De Goede Rede is het kerkgebouw in Almere-Haven, bij de galerie om de hoek, waar de Stichting Goede Rede Concerten met regelmaat voornamelijk klassieke concerten organiseert door uitstekende, vaak landelijk of soms zelfs internationaal bekende musici. De moeite waard dus om een keer te bezoeken. De Bloemportretten van Ems Willems, Koos Hageraats en SHE komen mooi uit aan de wanden van de kerk. Bovendien geeft dit de bezoekers van de concerten de gelegenheid kennis te nemen van het werk dat in de galerie wordt gepresenteerd en verkocht.

De bloemportretten zijn in esthetisch opzicht wonderschoon en iedere kunstenaar gaat er mee om op haar of zijn eigen manier. Maar er is meer. Dit zijn geen eenvoudige bloemen, gefotografeerd in een onschuldige vaas en klaar. Nee, bij elk van deze werken zijn de kunstenaars vele dagen zo niet maanden bezig geweest. Eerst natuurlijk met concept, ontwerp, technische vertaling en keuze van de juiste modellen. Want vergis u niet - niet iedere bloem is geschikt om model te staan voor een fotograaf.


Daarna dan de lange fase van creatie. Invriezen, uitvriezen, waterbaden, melkbaden, je compositie maken, belichten, draaien, kijken, opnieuw belichten, opnieuw kijken, licht anders instellen, anders positioneren.


Reflecteren......


Bijlichten, opnieuw instellen, kortom het is een precaire taak die lang kan duren en een verschil van 2 cm maakt in de belichting enorm veel uit!


Deze drie kunstenaars zijn bedreven in hun vak en rusten niet voor het werk zò is als ze voor ogen hadden. Dat maakt dat hun werk niet te vergelijken is met zomaar een foto genomen van zomaar een een vaasje bloemen. En dat vertaalt zich naar het uiteindelijke resultaat. Schitterde werken van wonderschone bloemen, bijzonder gemaakt door de kunstenaar.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page