The Israeli ConnectionVan 11 september tot en met 16 oktober zal ik eigen werk presenteren in mijn nieuwe Galerie. In The Israeli Connection geef ik een visueel verslag van mijn ontdekkingsreizen naar het beloofde land, waar ik de lijfspreuk van mijn geëmigreerde zuster in praktijk probeerde te brengen.


Waar 'the Soul should always stand ajar' mijn lieve zus Maartje jaren geleden bewoog haar geluk in Israel te vinden, betekent de dichtregel van Emily Dickinson voor mij een breuk met de sleur van de dag.


Ik probeer verdieping aan te brengen in een bestaan dat voor de meesten onder ons alleen gericht is op het doorstaan van de gekte van het alledaagse, door net even verder te kijken dan de lens lang is. Ik vind betekenis in het betekenisloze als ik vastleg dat als je jezelf openstelt, je er uiteindelijk achter komt dat de schoonheid in de mens zit en vaak op een steenworp afstand te vinden is van het ogenschijnlijk koude of lege. Als je de beelden van een landschap of gebouw afzet tegen die van de geportretteerde personen, krijgt ook de dorre woestijn betekenis en gaat ook die ruïne boekdelen spreken.


De opening van The Israeli Connection vindt plaats op 11 september van 17.00 tot 19.00 uur. De expositie loopt tot en met 16 oktober. Entree en parkeren is gratis.

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven