top of page

Dure Kunst

Laatst zei een bezoekster in de galerie mij dat ze een bepaald werk wel erg duur vond. Ik probeerde haar uit te leggen dat het bij het kopen van een kunstwerk inderdaad soms om veel geld kan gaan. Hoewel, als je naar alle aspecten gaat kijken die meespelen bij het maken van een werk, kan je er achter komen dat veel kunst juist voor een heel schappelijk bedrag wordt aangeboden.


Een kunstenaar is vaak vele maanden tot soms wel een jaar met één werk bezig (en ja, dat geldt ook voor fotografie) en kan lang niet altijd alle uren in de prijs van het kunstwerk doorberekenen. Ook de productie van een kunstwerk (druktechniek, uitvoering, lijst, glas etc.) zijn vaak behoorlijk begrotelijk. Daarbij spelen dan nog zaken als uitvoering, oplage, bekendheid van de kunstenaar, eerdere exposities, transport en andere overhead en dan wordt het al snel begrijpelijk dat het eigenlijk zelfs nog wel meevalt. Zeker in Nederland liggen de bedragen die voor Kunst moeten worden neergelegd, vaak lager dan in het buitenland.


Bovendien is er vaak in iedere prijscategorie en voor iedere portemonnee wel een mooi en uniek werk te verkijgen. Tenslotte kan je vaak, zo ook in onze galerie, gebruik maken van een gunstige Kunstkoopregeling. Vertel mij wat je zoekt en ik help je vinden.


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page