Anita Neve

Fotografie is voor Anita (Amsterdam, 1968) een taal; een communicatiemiddel om dat te bereiken waar het eigenlijk om gaat: contact met anderen. Daarbij let ze erg op ruimte. De ruimtelijke omgeving, maar ook de ruimte die anderen (mensen, dieren) nodig hebben. Om zich op hun gemak te voelen, om zichzelf te zijn. Zelf krijgt ze graag ook die ruimte. Zodat van daaruit het wederzijds begrip en respect kan ontstaan om tot inhoudsvolle beelden te komen. Haar achtergrond als kynologisch gedragstherapeut helpt daarbij veel. 


Ze maakt graag beelden waarin ze emoties in haar omgeving vastlegt. Daarbij vindt ze scherpte en een correcte belichting vaak, maar niet altijd belangrijk. Juist door daarmee te spelen, krijg je soms een onverwacht beeld. Daarnaast houdt ze van een creatieve perspectiefwerking en soms ook van humor.

Bij haar afstuderen behoorde Anita tot de besten van haar jaar. Haar werkt wordt regelmatig gepubliceerd in bladen als HVT Magazine, in het Noord-Hollands Dagblad, Gooi- en Eemlander, IJmuider Courant, Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad en Dier-En-Arts magazine e.v.a.

 

Ze exposeerde haar werk tijdens de jaarlijkse Fotovakschool Graduation Show in Amsterdam, in Kunsthal ABW&W in Almere en in haar eigen galerie.