MARISKA KARTO | MORE THAN WORDS

30 november 2019 t/m 11 januari 2020

“Wat ik bij deze foto’s voel, is eigenlijk met geen pen te beschrijven”, is één van de uitspraken opgetekend door een genodigde van de Anita Neve Galerie bij het aanschouwen van het werk van Mariska Karto. Het verklaart de titel van de nieuwe tentoonstelling die geheel gewijd is aan de fresco’s van Mariska, zoals ze ze zelf graag noemt. Tegelijkertijd zinspeelt het ook op haar vermogen een verrassend veelzijdig verhaal te vertellen met één enkel beeld. Haar hyper-collages laten een geheel andere kant van haar werkelijkheid zien. Verschillende verhalen komen hier samen tot een bundeling van creativiteit. Mariska heeft verschillende internationale prijzen gewonnen en wordt exclusief door de Anita Neve Galerie in Nederland vertegenwoordigd.

Mariska is geboren in Suriname, Zuid-Amerika. Haar moeder’s kant van de familie komt uit Indonesië in Azië, haar vaders kant is - door het koloniale verleden - een mix van verschillende roots; met Latijns-Amerikaanse invloeden en een Nederlandse grootmoeder. Als een jong meisje was Mariska altijd al gefascineerd door de geschiedenis en door de kunst van de oude meesters. Ze is geboren met een ondergedompelde ziel die sterk is verbonden met Europese kunst en geschiedenis. Deze dualiteit komt terug in haar werk. De invloeden van haar achtergrond, voornamelijk vanuit Zuid-Amerika / Azië en Europa zijn een doorlopende invloed op haar werk. Haar kunst definieert wie zij is.

 

Ze heeft altijd haar eigen stem gevolgd. Ze is zich ervan bewust dat iedereen z’n eigen uniciteit heft. Haar artistieke ontwikkeling was en is haar eigen zoektocht, haar eigen code. Dát is haar kracht en háár uniciteit. Er zitten veel lagen in een eigen stijl. Een persoonlijke stijl bevindt zich niet aan de oppervlakte maar bevat een diepte die te zien is in een portfolio dat over vele jaren gegroeid is en die in het werk zichtbaar wordt.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

© 2017-2021 Anita Neve Galerie |  +31 6 55 86 39 25 | contact@anitaneve.nl