top of page

Gregory Herpe

Gregory Herpe (Parijs, 1969) is naast een veelzijdig fotograaf ook een bijzonder mens. Hij reisde en reist de hele wereld over en maakte zijn werken van Parijs en heel Frankrijk tot Nederland en Schotland. Hij portretteerde de Afrikaanse dieren uit Kenia en Tanzania, werkte twaalf jaar als fotograaf in de zigeunergemeenschap van Perpignan en legde het leven in Barcelona en Catalonië vast. Daarnaast is hij als fotograaf verbonden aan de Franse NGO “Toutes à l’école", in 2006 opgericht door Tina Kieffer, toenmalig hoofdredacteur van Marie Claire. Voor hen fotografeerde hij in Cambodja jonge meisjes die uit de prostitutie zijn gered.

Hij is gespecialiseerd in verfijnde zwart-wit fotografie. Dat hij als journalist veel van het leed in de wereld heeft gezien en in beeld gebracht, ademt door in zijn werk. Toch zit er in veel van zijn werk op het eerste gezicht een vrolijke luchtigheid die je op het eerste gezicht niet zou verwachten bij zijn onderwerpen. Maar juist daardoor winnen zijn beelden aan zeggingskracht en komen de verhalen des te indringender binnen. Zijn beelden zijn uitgevoerd in een bijzondere en onmiskenbaar eigen stijl die de vaak schrijnende verhalen recht doen. 
 

Zijn werk is gepubliceerd in Frankrijk, de Verenigde Staten, Rusland, Groot Brittannië, Nederland, Italië, Spanje, Polen, Slovakije, Thailand, Zwitserland en hij heeft geëxposeerd in Parijs, Boston, San Diego, Genova, Bristol, Porto, Spa, Cannes, Moskou en Sint Petersburg. Foto's van hem bevinden zich in de collecties van het Koninklijk Huis van Monaco (Prince Albert collectie), de Koninklijke familie van voormalig Joegoslavië en andere (privé)collecties. Bovendien won hij talloze internationale prijzen en awards. 

Als journalist werkt hij nog steeds voor diverse tijdschriften in Parijs en als hoofdredacteur voor de NRJ, Fun Radio & TV, een Franse radio- en tv-zender. In die hoedanigheid heeft hij bovendien diverse celebreties geportretteerd, waaronder George Clooney, Gérard Depardieu, Will Smith en Arnold Schwarzenegger.

bottom of page