top of page

Iris Hartman

Iris Hartman (Bodegraven, 1992) en de natuur zijn onomstotelijk verbonden. In haar jeugd zocht ze het bos op in moeilijke tijden en boden de bomen en planten haar een veilige, oordeelvrije wereld. Een baken in lastige tijden, bijdragend aan herstel en zekerheid. Iris kijkt met bewondering naar de natuurlijke omgeving die, net als de menselijke, gevormd wordt in voor- en tegenspoed.

Als fotograaf verdiept Iris zich in de natuur, haar processen en het menselijk concept daarvan. Ze stelt zichzelf vragen met betrekking tot overeenkomsten, parallellen of juist tegenstrijdigheden tussen de mens en de natuur. Want, waar wij als mens wellicht geen licht meer in de duisternis kunnen vinden, weet de natuur zich aan te passen aan de omstandigheden waarin het zich bevindt. Op deze grens van spanning beweegt Iris zich, waarin ze de kijker uitdaagt een reflecterende houding aan te nemen naar zichzelf.

In 2018 haalde ze haar Bachelor aan de University of Applied Photography in Rotterdam. Ze exposeerde haar eindexamenwerk in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Bovendien is ze in datzelfde jaar genomineerd als GUP Dutch Photography Talent en staat ze op de stortlist voor de Keep an Eye Award.

bottom of page