top of page

Werk in voorraad

Ursula van de Bunte

Ursula (Amsterdam, 1969) – had al een carrière van zo’n 25 jaar als fotograaf, docent fotografie en beeldredacteur achter zich, voor ze afstudeerde aan de University of Applied Photography in Apeldoorn, richting Fotografisch Design. 

Als fotograaf is ze ambitieus, creatief, uitdagend en authentiek. Het is haar vak om iemand in beelden te ‘vangen’. In ieder beeld gaat ze op zoek naar het moment waarop alles klopt. Chemie, compositie en licht. Dit komt ook in haar vrije werk, waar ze zich sinds een aantal jaren intensief mee bezig houdt, tot uiting. Pas tijdens haar studie raakte ze geïnspireerd conceptueel te gaan werken in plaats van uitsluitend commercieel werk te maken. Ze kijkt op onconventionele wijze naar de wereld om haar heen, en interpreteert die wereld aan de hand van haar eigen filosofie. 

Haar beelden zijn sterk, eigenzinnig en hebben vaak humor. Ze vervaardigde diverse series, waaronder een serie stillevens en de serie ‘Jelly Heads’.  De Honderd van Rooyackers, haar serie over haar geliefde, is een doorlopend project.

Ze exposeerde in het Van Abbe Museum in Eindhoven, op het Breda Fotofestival en op diverse kunstbeurzen en in galeries. Haar werk werd gepubliceerd in HP de Tijd, de New Dutch Photography Talent 2018, in het AD en de Stentor. In 2017 ontving ze de publieksprijs van de Keep an Eye Grant.

bottom of page